Världens största vattenfall

Att göra en lista med världens största vattenfall är inte så enkelt som det låter. Detta beroende på att det finns lite olika svar beroende på vad man menar med största vattenfall. Som olika varianter på världens största vattenfall finns följande olika definitioner:

  1. Världens högsta vattenfall
  2. Världens bredaste vattenfall
  3. Vattenfallen med störst vattenvolym
  4. Vattenfallet med störst vattenvägg
  5. Världens 10 mest spektakulära vattenfall

Världens högsta vattenfall

Världens högsta vattenfall är Angelfallen i Venezuela. Vattenfallen benämns också med namnen  Kerepakupai Merú  och Salto del Ángel. Vattenfallet har sitt ursprung på platåberget Auyantepui och har en totalhöjd på 979 meter. Totalhöjden 979 meter består till största delen av ett fritt fall på 876 meter

Världens bredaste vattenfall

Världens bredaste vattenfall är Iguazufallen på gränsen mellan Brasilien och Argentina. Vattenfallet har den längsta sammanlagda bredden med sina 2,7 kilometer.

Vattenfallet med störst vattenvolym

Vattenfallet med störst vattenvolym är Niagarafallen på gränsen mellan USA och Kanada.

Vattenfallet med störst vattenvägg

Vattenfallet med störst vattenvägg är Victoriafallen på gränsen mellan Zambia och Zimbabwe.  Victoriafallen  ha en bredd på 1,7 km och 105 meter som högsta fallhöjd.

Världens 10 mest spektakulära vattenfall

Om man bortser ranking baserad på ren fakta så kan man ju i reseväg istället fokusera på de mest sevärda och spektakulära och där har webbplatser Skyskanner gjort bra lista på vad de anser vara världens 10 mest spektakulära vattenfall.